Carte Blanche: Footprint

CB3-19B

Het is soms lastig voor te stellen van hoe ver ons eten moet komen. En al dat vervoer, is dat niet ontzettend vervuilend? En hoe wordt het verbouwd? En hoe zit dat dan met vlees en vis? Dit gegeven heet de ‘footprint’ van voedsel en was naar ons idee een mooi thema om een pop-up picknick aan te wijden.

In de Scheveningse duinen hebben we onze gasten ontvangen en voorzien van een mooie wandel-inspiratiekaart en tasje om hun picknick in te gaan verzamelen. Op hun tocht kwamen ze verschillende posten tegen. Hoe verder ze moesten lopen voor hun picknickhapje hoe groter de footprint van het voedsel. Voor de kinderen (en creatieve volwassenen) waren op verschillende plekken doosjes verstopt met weetjes en infographics die soms verbazingwekkende info gaven over onze huidige voedselproductie.

Na de wandeling verzamelden we allemaal op een prachtige open plek in de duinen en was het genieten van heerlijk eten!

Project van Carte Blanche, dit keer met Birgitta van Langeveld, Alexandra Schijf en Jorrien Schoneveld.

CB3-samen 3

CB3-29B

CB3-samen

CB3-35

CB3-footprints-illustraties

CB3-23B  

CB3-samen 2

CB3-1B 

CB3-7B   

CB3-3B 

CB3-kaartje 2

CB3-kaartje  



Reacties zijn gesloten.