Tentoonstelling Wonen op het water

03

Wat is fijner dan in de ochtend kabbelend wakker te worden? Of gaat een woonboot helemaal niet erg op en neer? En heet het wel woonboot of juist ark of schip? Op al deze vragen en leuke weetjes wordt een antwoord gegeven in het Maritiem Museum Rotterdam in de familietentoonstelling ‘Wonen op het water’. Je kan tot maart 2016 beleven hoe het is om waterbewoner te zijn.

Samen met de projectgroep heb ik gewerkt aan het concept, de content en zowel het ruimtelijk als het visuele ontwerp.  De tentoonstelling is opgezet als een 3-dimensionaal magazine: er is een column (van Hans Sibbel), diverse interviews, nieuws en weetjes, ingezonden brieven (die uit de brievenbussen waait) en allerlei achtergrondinformatie voor jong en oud. Ook heeft  Jan Rothuizen een waanzinnige wandvullende tekening gemaakt, speciaal voor de tentoonstelling.

Jan Rothuizen

Centraal staat een groot  meubel met spiegelend oppervlak, waarin verschillende modellen van woonboten te zien zijn en hun interieurs. Daaromheen is een abstracte verwijzing gemaakt naar de wereld van het waterwonen: je kunt neerstrijken op zitsteigertjes en kijken naar korte docu’s, die worden geprojecteerd op het wasgoed van het woonschip en op de zijwand van een woonark. Kinderen kunnen in een klein roefje zelf de ruimte ervaren en met een schaduwspel hun eigen uitzicht maken. Ook is er een cardanisch spel waarmee je ziet dat je de piano niet zomaar op elke plek kan neerzetten: wonen op het water moet in balans zijn!

Wonen op het water_liggend 2_07

04 06 08 10 14 25  28 31 32 34 35 36

Naast de tentoonstelling heb ik ook het familieprogramma ontworpen:
een battle tussen ouders/begeleiders en kinderen: wie is het meest geschikt om op het water te wonen?

 

Wonen op het water_staand_08

Ook is er een vouwfolder met een rondwandeling in de nabijgelegen Museumhaven: gluren bij de buren!Wonen op het water_staand_09

 Reacties zijn gesloten.